Softskills zijn de nieuwe hardskills van professionals en leidinggevenden

Uitdagingen van organisaties

In de huidige tijd is het een uitdaging om als organisatie toekomstbestendig te zijn en te blijven. Wat is je visie en op welke manier wil je een rol van betekenis spelen voor je mensen, je relaties en de maatschappij?

Nieuwe generaties op de werkvloer, globalisering en razendsnelle technologische ontwikkelingen hebben nu en in de toekomst immers grote impact op organisaties en hun medewerkers.

Ontwikkel onbenut potentieel

Targets die niet gehaald worden, een oplopend of dreigend ziekteverzuim, vertrekkende talenten, lage klant- en personeelstevredenheid en geen vertrouwen in het management.

Dit soort uitdagingen zijn NIET het gevolg van een gebrek aan vakkennis, ervaring en technologieën.

Wil je als organisatie lange termijn doelstellingen en kpi’s blijven realiseren dan dien je te werken aan de hpi's: human performance indicators ®.

Zodat professionals naast hun grote vakkennis hun potentieel volledig benutten doordat ze uitstekend:
- kunnen samenwerken;
- inlevingsvermogen hebben;
- oplossingen creëren;
- verbindend communiceren;
- grip op hun werk hebben;
- hun work-life balance managen.

Deze softskills oftewel persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden zijn keihard nodig om nu en in de toekomst topprestaties te kunnen blijven leveren (1).

1. Mckinsey: Skill-Shift-Automation-and-future-of-the workforce-May-2018

Facts

Duurzaam performance herstel

Onze overtuiging is: alleen met een heldere geest is de mens het best in staat zijn creativiteit aan te spreken en te komen tot optimale performance.

Neuro-communicatie is de manier waarop ons brein omgaat met alles wat wij communiceren in relatie tot ons zelf en anderen. Vanuit deze invalshoek kijken wij naar verandermanagement en performance bij individuen en teams.

Binnen bedrijven en organisaties wordt het rationele bewuste denken gezien als superieur. Diverse onderzoeken laten zien dat emoties en emotionele intelligentie (EQ) een wezenlijke rol spelen bij beslissingen, samenwerken en communicatie.

Clear minds helpt organisaties om naar hun onbewuste communicatie en bijbehorend gedrag te kijken. Volgens ons de essentie van duurzame optimalisatie van prestaties.

Is dit te meten?
Kun je teams hiermee efficiënter laten werken?
Kun je het management tools geven om dit te monitoren?
Kun je onbewuste naar bewuste communicatie omzetten?
Kan ik hiermee iets doen aan ziekteverzuim?
Kun je hiermee een voorspellende waarde creëren op functioneren?
Kun je hierdoor sales verbeteren?
Kun je hiermee conflicten beter in kaart brengen/oplossen?

De door ons ontwikkelde MEQ methode is het antwoord op bovenstaande vragen.

MEQ staat voor mentaal emotioneel quotiënt.

De onbalans waardoor we keer op keer in conflict komen met onszelf en daardoor ook met anderen, is meetbaar te maken en laat zich vertalen naar gedrag, typering en waarom welke emoties worden aangesproken. Welke invloed onze onbewuste communicatie op de bewuste vorm ervan heeft en hoe dit bepaalt hoe we omgaan met veranderingen en met elkaar.

Wij brengen dit in kaart, waardoor iedereen het kan gaan herkennen.
Wij spiegelen gedrag waardoor herkenning wordt vertaald naar erkenning.
Wij transformeren de mindset waardoor ons gedrag duurzaam veranderd

Methode

Waarom Clear Minds?

Clear Minds richt zich vooral op middelgrote organisaties.
De kracht van Clear Minds zit hem in een combinatie van de volgende proces- en productfactoren.

Allereerst voegen wij consultancy, coaching en training samen. Hierdoor bieden wij inzicht, overzicht en uitzicht op de situaties waarin je organisatie vastloopt.
Vervolgens helpen we de situatie weer in balans te brengen. Middels onze wetenschappelijk onderbouwde methode zijn wij in staat om het EQ meetbaar te inventariseren, helder te analyseren en duurzaam te optimaliseren.

De resultaten hiervan zijn terug te vinden op ons online platform. Zo kun je op elk gewenst moment kijken hoe het traject er voor staat.

Clear Minds werkt met verschillende gespecialiseerde coaches. Wij matchen de juiste coach, trainer of consultant aan het team/individu. Zo is er voor elk probleem een passend coachteam en wordt de onbalans in zijn geheel aangepakt.

De juiste mix van vaardigheden is essentieel

Voor individuen zorgen betere softskills voor:

  • Betere prestaties
  • Goede fysieke, mentale en emotionele gezondheid
  • Echte, verbindende relaties

Bedrijven en teams met een hoog ontwikkeld niveau van persoonlijke en emotionele vaardigheden scoren meetbaar beter op het gebied van innovatie en productiviteit.

Teamwork, communicatie en work-lifemanagement worden in 90 tot 95% van de gevallen gezien als de belangrijkste vaardigheden voor werknemers. In de toekomst worden deze alleen nog maar belangrijker.

Expert ontwikkeltraject

Na het volgen van dit programma ben jij in staat om zelfstandig binnen jouw organisatie de softskills van je team en collega’s naar het gewenste niveau te brengen.

Op basis van een emotionele en mentale persoonlijkheidsscan krijg je inzicht hoe jouw communicatie, gedrag en samenwerking onbewust tot stand komt.

Je krijgt en leert alle bewezen tools en kennis om jezelf en daarna anderen op het gebied van persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden duurzaam te ontwikkelen. Het MY-SKILLS online platform staat hierbij 24/7 tot jouw beschikking. Inclusief onze ondersteuning.

Het expert-ontwikkeltraject duurt een half jaar en bestaat uit 1 op 1 sessies en trainingen. In de 1 op 1 sessies ontwikkel je jezelf,en bij de trainingsmodules breng je de opgedane kennis en inzichten onder onze begeleiding in de praktijk.

Team ontwikkeltraject

Om als team optimaal te presteren dien je in eerste instantie te weten waar jij als teamspeler staat. Op basis van een emotionele en mentale persoonlijkheidsscan krijgt ieder teamlid een glashelder inzicht hoe zijn of haar communicatie, gedrag en samenwerking onbewust tot stand komt. Met dit inzicht gaat elk teamlid individueel aan de slag om vervolgens samen de team-softskills naar het gewenste niveau te ontwikkelen. Het MY-SKILLS online platform staat hierbij 24/7 tot jullie beschikking, inclusief onze ondersteuning.

Het team-ontwikkeltraject duurt een half jaar en bestaat uit groepstrainingen en 1 op 1 sessies. In de 1 op 1 sessies ontwikkel je jezelf, en bij de groepstrainingen breng je de opgedane kennis en inzichten samen met je team onder onze begeleiding in de praktijk.

Wat kunnen wij voor je doen?

Heb je een vraag of opmerking over onze diensten? Wil je een of meer van onze programma's volgen? Of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen en vrijblijvend kennismaken met ons? Laat een bericht achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op!

Kom in contact