Verzuimpreventie 2.0

De huidige tijd kent meer uitdagingen dan ooit!

Goed presteren, samenwerken met collega's, het onderhouden van je relaties, je gezin en ondertussen niets willen missen op social media. En dat in een wereld met razendsnelle technologische ontwikkelingen, globalisering en onbegrensde toegang tot alles wat je maar wil.

Dit heeft een enorme impact op de manier waarop we werken en leven. Zorgt voor een grote mentale en emotionele belasting van mensen, met een toename van psychisch verzuim tot gevolg.

Via ons verzuimpreventie 2.0 programma helpen wij organisaties bij het beheersen van psychisch verzuim, met energieke mensen en gegarandeerd lagere verzuimkosten tot gevolg.

Houd verzuim in de hand

De laatste jaren is de impact van psychisch verzuim enorm gestegen. Het is een belangrijke oorzaak voor afwezige personeelsleden, afdelingen en resultaten die daardoor onder druk staan en oplopende verzuimkosten.

Door serieus aandacht te geven aan kortlopend frequent verzuim ben je als organisatie prima in staat om langdurig psychisch verzuim vanwege onder andere Burn-out en Bore-out te voorkomen.

De cijfers liegen er niet om:

  • 33% van het verzuim is psychisch van aard
  • 38% van de werknemers ervaart hoge taakeisen
  • 44% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
  • 37% van de werknemers geeft werkdruk of -stress als reden voor verzuim
  • 28% van de werknemers ervaart informatie-overload
  • €9.100,- zijn de verzuimkosten per werknemer

Hoe doen we dat?

Wij verlagen de impact van work-life stressbronnen op een persoon op een zichtbare en meetbare manier.

Tussen wekelijkse of tweewekelijkse 1 op 1 sessies wordt gewerkt aan heldere en concrete opdrachten. Omdat verandering vooral door "doen" wordt gerealiseerd.

Inzichten helpen bij bewustwording van denkpatronen, keuzes en gedrag. Waarna stap voor stap anders denken, andere gewoontes en nieuw gedrag wordt aangeleerd.

Er wordt gebruik gemaakt van de scans en programma's van Clear Ability.

Hierdoor ontstaan in aanvulling op de 1 op 1 sessies inzichten, inspiratie, persoonsgebonden adviezen en concrete praktijkopdrachten om de hedendaagse uitdagingen op het gebied van work-life te leren managen.

Hoe doen we dat?

Wij werken op een no nonsens manier, zijn niet vaag of “zweverig” en we maken jouw ontwikkeling zichtbaar en meetbaar.

Tussen de wekelijkse of tweewekelijkse sessies door, werk jij aan heldere en concrete opdrachten.

Inzichten gaan jou helpen bewust te worden van hoe en waarom jij bepaalde dingen doet. Hierna ga jij stap voor stap ander gedrag en andere gewoontes aanleren.

Bij aanvang van je re-integratie maak jij gratis gebruik maken van het MY Vitality Online programma.

Dit programma biedt jou alle informatie, inzichten, inspiratie, tips en adviezen op het gebied van fysieke, mentale en emotionele vitaliteit.

Wat kunnen wij voor je doen?

Heb je een vraag of opmerking over onze diensten? Wil je een of meer van onze programma's volgen? Laat een bericht achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Kom in contact